Wanneer je besluit een gokje te gaan wagen op een hondenrace, bijvoorbeeld door op Unibet Belgie sportweddenschappen aan te gaan, dan is het natuurlijk wel zo handig om er voor te zorgen dat je kansen op winst zo groot mogelijk zijn. Maar hoe kies je nou de winnende hond?

Het programmaboekje

Als je naar een hondenrace gaat kijken, krijg je bij binnenkomst een programmaboekje aangeboden. In dat boekje is allereerst natuurlijk het programma te vinden van die specifieke race. Dus welke hond aan welke race meedoet.

Daarnaast vindt je in het programmaboekje de tijden welke de honden in de afgelopen races hebben gelopen. Door dit te bestuderen heb je dus een manier waarop je kunt uitzoeken welke hond er volgens jou het beste voor staat en dus het beste vooruitzicht heeft om te winnen. Uiteraard bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst!

Wanneer je online gaat gokken op hondenraces beschik je natuurlijk niet over het fysieke programmaboekje. Er zijn echter wel diverse websites waar je de ren-historie van de diverse honden terug kunt vinden. Een voorbeeld van een dergelijke website is trackinfo.com. Hier kun je de informatie opzoeken over de specifieke renbaan of op naam van de hond.

Waar moet je nu op letten?

De conditie van de honden zal het resultaat altijd beïnvloeden. Het is echter niet altijd het geval dat de hond welke het beste in vorm is, de race ook daadwerkelijk wint.

Ook kun je dus kijken naar de resultaten van de voorgaande races, maar is nog andere data waarop je ook zeker kunt letten. Dat is namelijk de stamboom van de hond, de trainer van de hond, het gewicht van de hond, de raceafstand en de tijd welke verstreken is sinds de laatst gelopen race. Je ziet dus wel dat er vele variabelen zijn welke bijdragen aan de kans op de winst.

Er zijn op internet een heleboel theorieën te vinden van verschillende mensen, welke allemaal claimen dat die specifieke theorie leidt de grootste kans op de winst.

Zo is er bijvoorbeeld het “two trap Greyhound system”. Zij claimen dat je met dit systeem, binnen enkele minuten de topselectie bepaald van de deelnemende honden. Met dit systeem bepaal je namelijk eerst welke vallen (de ‘hokken’ waaruit de honden starten) de meeste winnaars voortbrengen, en zodoende bepaal je dus welke hond start in de meest gunstige val. Dat is dan de hond waarop je inzet.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de hond met de leukste naam of welke je er het leukst uit vindt zien.